• Vota sí, vota no, vota en blanc, però vine a votar.

 • Twitter Updates

  Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

 • Anuncis

TV3 Internacional Decideix!

Després que més de 5.000 persones s’hagin adherit al grup a Facebook que reclama un debat a TV3 que abordi les consultes sobre la independència de Catalunya i de fer arribar aquesta reivindicació al defensor de l’audiència, la cadena ha respost.

El defensor de l’audiència assegura que ‘els serveis informatius de Televisió de Catalunya i, en general, tots els programes que es fan ressò de l’actualitat seleccionen les notícies seguint criteris informatius, en què es tenen en compte, entre altres coses, l’actualitat, la proximitat, la transcendència social, la pluralitat des de tots els seus vessants i la novetat’. Afegeix que ‘òbviament’ aquests mateixos criteris són els que s’apliquen per avaluar la cobertura de les consultes.

Més enllà dels criteris generals, el defensor titlla el seguiment que ‘la nostra’ fa de les consultes de ‘puntual i rigorós’ informant de ‘tots els fets rellevants que es van produint’. Sorprèn considerablement que el defensor de l’audiència de TV3 respongui a la petició d’un debat sobre la independència a la cadena coincidint amb el 13-D, sense esmentar en cap cas justament el que es demana. Potser algú hauria d’explicar i raonar per què un moviment impulsat per la societat civil, que tindrà lloc a 160 municipis, que no té precedents i que posa en qüestió l’encaix entre Catalunya i Espanya no mereix un debat en profunditat atenent als criteris informatius d’actualitat, proximitat, transcendència social, pluralitat i novetat en què s’empara la cadena.

Sigui com sigui, després de comprovar l’interès que han despertat les consultes entre els mitjans de comunicació estrangers, potser haurem de recórrer a la BBC per veure una informació en profunditat sobre el 13-D. Seria realment alarmant que s’informés més i millor des de fora que des dels mitjans públics que haurien de contribuir a la construcció nacional.

Article extret de: http://www.directe.cat/punt-de-mira/tv3-internacional-decideix-18120

Anuncis

Una resposta

 1. Benvolgut defensor de l’audiencia:

  No sé si TV3 sap que aquest diumenge 13 de desembre, més de 700.000 catalans estan cridats a votar en una consulta popular sobre la independència que es cel.lebrarà en més de 160 poblacions a tota Catalunya.
  El seguiment d’aquesta notícia a la Televisió Pública Catalana està essent quasi nul.la i crec jo que amb tota la intenció del món.
  S’ha donat més cobertura al referèndum a Suïssa sobre els 4 minarets que tenen al seu país que no pas el que està passant en el nostre país.
  D’aquí al 25 de maig, per ara ja hi ha més de 400 poblacions que faran aquesta consulta (quasi la meitat dels municipis de Tota Catalunya). Crec que aquestes dades demostren que aquesta notícia és de interés nacional i TV3 està intencionadament aplicant censura sobre aquest tema, probablement perquè desde les altes instàncies polítiques així ho exigeixen. Tot plegat molt penós.
  Sé perfectament que vostè no hi pot fer res, però no em dirà que fa una mica de vergonya.
  Em recorda TV1 durant l’11 M amb la manipulació del PP …… no m’esperava una cosa així de la nostra televisió.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: