• Vota sí, vota no, vota en blanc, però vine a votar.

  • Twitter Updates

    Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

  • Anuncis

Després del 13D: valoració de la plataforma.

Després d’uns dies esgotadors i una vegada finalitzat l’escrutini, i amb el cap una mica més fred, ara és el moment de fer una valoració de la jornada del 13D.

Com bé sempre hem defensat no ha estat important per nosaltres l’aclaparadora victòria del sí davant del no, si no que el que més ens preocupava era el nivell de participació. Realment ens feia por de que no vingués la gent a votar ja que sentíem que no havíem arribat prou a la gent, ja què som conscients de que no és el mateix informar que convèncer. Per tant  un 20’77% de vots emesos tot i que no sembla molt, ha estat un èxit i per nosaltres ha estat molt important: 823 silencs i silenques s’han desplaçat a votar malgrat no ser vinculat i malgrat la mandra que diumenge  feia sortir de casa.

Però també hem de reconèixer que ens ha deixat un gust agredolç, tot i  faltar-nos 70 vots per igualar les últimes les eleccions europees del 2009, quan hem comprovat el que havien aconseguit altres poblacions i que a més erem la última de la comarca.

Davant d’això us animem a escampar optimisme i convèncer més gent: el dret a decidir està a les nostres mans i ens ho hem de creure. Hem de ser més,  més per ser un poble heterogeni però unit, divers però cohesionat.

Tot i així, estem molt orgullosos de la gent de Sils i  de les seves entitats, que malgrat les diferències,  malgrat el material sensible que desperta  el tema de la independència, gràcies a tots ells ha estat possible fer una gran festa democràtica i amb tant bon rollo. Tenim la sensació de que aquesta consulta ens ha unit més a tots  i ens demostra el nivell de convivència, col·laboració i sobretot respecte que pot existir al nostre poble i això ens omple d’orgull i sobretot d’agraïment a tots vosaltres que heu estat al nostre costat. Sense vosaltres tot això no hagués estat possible, amb els vostres posicionaments malgrat les pressions d’alguns, amb la vostra coherència, i amb el vostre suport, en definitiva com dèiem abans, amb el vostre respecte i defensa de la llibertat a poder decidir que pot tenir cadascú, i això al marge dels polítics i la seva política.

Hi ha dos fenòmens positius molt importants que s’han produït en aquest consulta general: el gran ressò en els mitjans de comunicació: catalans, espanyols i estrangers i el fet d’haver obert un gran debat sobre el tema, que és molt viu i obliga a prendre postures, en els partits polítics  i en la societat en general.

El dia 14 no ha estat un punt i final, ha estat un punt i seguit que tampoc sabem ben bé cap a on ens durà, ja que entre tots l’haurem de construir, però que no s’atura… creiem que tots plegats estem fent història!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: